Kunstenaars die graag schilderen en plein air voelen zich aangetrokken tot deze Rocky Mountain-keten sinds schilder Albert Bierstadt Lander's Peak schetste tijdens een landmeetkundig feest in de jaren 1850. Dit leidde tot een schilderij dat nu eigendom is van het Metropolitan Museum of Art in New York. Vond deze teaser leuk? Stream nu de volledige videoworkshop om meer technieken voor schilderen en plein air te ontdekken en leer hoe je het landschap dat je ziet, van begin tot eind kunt schilderen. In de loop van de geschiedenis is de manier waarop kunstenaars hebben geschilderd en de media die ze gebruiken geëvolueerd.
Nieuwe technologie en veranderende smaken betekenen dat de verven die door kunstenaars worden gebruikt, zijn blijven diversifiëren. Maar hoe weet u welke verf het beste bij u past? Velen van ons zijn bekend met aquarel-, olie- en acrylverf, maar er is zoveel meer voor kunstenaars om te ontdekken. Canvas wordt geleverd in katoenen buis of linnen, terwijl houtkeuzes variëren van hardboard tot paneel. Beide zijn prima om te schilderen, maar hoe kiezen we wat goed is voor ons en ons werk? Moderne kunstenaars hebben de schilderkunst aanzienlijk uitgebreid met bijvoorbeeld collage, die begon met het kubisme en niet schildert in strikte zin.
Sommige schildertechnieken zijn gemakkelijk op te pikken voor kunstenaars van alle niveaus, terwijl andere mogelijk meer geavanceerde technische vaardigheden vereisen. De traditie van de stillevenschilderkunst lijkt te zijn begonnen en was veel populairder in de hedendaagse Lage Landen, vandaag België en Nederland (toen Vlaamse en Nederlandse kunstenaars), dan ooit in Zuid-Europa. Dit landschapsgenre is ontstaan in Vlaanderen, waar kunstenaars als Paul Bril al in de 16e eeuw vedute schilderden. Velen herkennen graffiti en street art nu als een unieke kunstvorm en er worden specifiek vervaardigde aerosolverven gemaakt voor de graffitikunstenaar.
Er zijn ontelbare acrylverftechnieken en door de verf te combineren met verschillende media, hebben kunstenaars flexibiliteit in de uiteindelijke look.